Crònica d’un alumne de l’Escola Universitària Formatic Barcelona al MWC17

Com cada any, al més de febrer, se celebra a Barcelona el congrés de mòbils més gran del món, el Mobile World Congress. Aquest any 2017, he tingut l’oportunitat de veure com és per dins. Tots sabem que mou molts diners i molta gent, però, fins que no es veu amb els propis ulls la magnitud de l’esdeveniment, no te’n pots fer la idea.
Primerament, just després de passar per tots els controls de seguretat, que no són pocs, vaig arribar dins la fira. Passa una bona estona fins que no t’orientes i comences a veure com és de gran, tot allò. Vaig entrar ben a prop de l’estand de la marca xinesa HUAWEI. El monstruós estand que estava en boca de tothom. Gairebé 8000m2 dels quals 2000 era una zona enjardinada a l’aire lliure. Més que un estand era una atracció, en el qual no t’hi deixaven entrar lliurement, sinó que només feien visites guiades i força controlades.

 

Després de veure aquest espectacle, vaig decidir endinsar-me en les profunditats de la fira, i anar a veure tot el que pogués. Com a persona interessada en la tecnologia, volia tocar tots els nous terminals i dispositius possibles. Com a primer objectiu, volia mirar tots els nous telèfons, weareables i rellotges intel·ligents, però poc a poc vaig veure que amb aquests dispositius no en tenien ni per començar per fer un congrés d’aquestes dimensions, per aquest motiu aquest any han guanyat molt de lloc tres elements tecnològics; la robòtica, la realitat virtual i la tecnologia en el món dels automòbils.


La que ha entrat amb més força és la realitat virtual, present a molts estands i amb una importància molt elevada dins del congrés. La quantitat d’innovació dins de la realitat virtual era molta, cada cop amb ulleres de realitat virtual
amb més definició i diferents vídeos i jocs adaptats a aquesta plataforma que et feien sentir ben bé al mig de la situació proposada.

Tot i així, en el sector dels automòbils, que no hi havia tanta innovació punta ni sorprenent, sí que es veia una aplicació de la tecnologia més immediata al mon quotidià que en els altres aspectes. Els robots i la realitat virtual estan molt bé, realment són sectors amb unes possibilitats descomunals, però, segons el meu punt de vista, diria que encara tardarem a veure-ho aplicat al nostre dia a dia.

Haver pogut assistir a aquest congrés ha sigut tota una experiència i realment et mostra fins on som capaços d’arribar, tant pel contingut com per l’organització del congrés. M’agradaria agrair a l’Escola Universitària Formatic Barcelona i a l’Esther Querol Castillo, responsable d’Alumni i de la Borsa de Treball per complir un dels meus somnis.

 

Roger Mir Marín  

@RogerSambora

Alumne de 4t Direcció de Màrqueting i Relacions Públiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *